Official Website

MEDIA

PROGRAM TAUTAN JATI DIRI STAF DAN PEMIMPIN PELAJAR UMP BERSAMA UGM DAN UNY, INDONESIA

Yogyakarta, Indonesia | 12 Jun 2023 - 15 Jun 2023

Satu delegasi UMP yang terdiri daripada 11 orang staf dan 20 orang pelajar telah menyertai program Tautan Jati Diri Staf Dan Pemimpin Pelajar Universiti Malaysia Pahang Bersama Universitas Gadjah Mada Dan Universitas Negeri Yogyakarta, Indonesia. Delegasi pelajar adalah terdiri daripada pemimpin pelajar dari Majlis Perwakilan Pelajar, Skuad Yayasan UMP, InSmartive, Sekeretariat Kesenian dan Kebudayaan, Ikatan Siswa Anak Darul Ta’zim UMP dan Kelab Pembimbing Rakan Siswa.

KURUS PENGENALAN SYAIR

13 Mei 2023 | Kuantan | Dewan Banquet, UMP Gambang

Buat julung kalinya, kelas pengenalan Akademi Syair Melayu Nusantara dan Majlis Perasmian Akademi Syair UMP anjuran Institut Tamadun dan Kajian Strategik (ITKAS) dengan kerjasama Pusat Sukan dan Kebudayaan (PSK) dan Sekretariat Kebudayaan dan Kesenian (SKK) UMP, telah mengadakan kursus Akademi Syair 2023 di UMP dan akan diajar secara bersemuka oleh Roslan Madun, penyanyi Lemak Manis, yang tak asing lagi dalam dunia seni budaya.

PROGRAM BICARA BUDAYAWAN PAHANG " SISO KOPRATASA : DARI BALOK KE PENTAS SENI"

Program Bicara Budayawan Pahang "Siso Kopratasa: Dari Balok ke Pentas Seni"

16 Mac 2023, Pekan, Institut Tamadun dan Kajian Strategik (ITKAS) dengan kerjasama Pusat Sukan & Kebudayaan (PSK) UMP dan PUSAT KEBUDAYAAN USIM telah berjaya menganjurkan satu program bertajuk Bicara Budayawan Pahang "Siso Kopratasa: Dari Balok ke Pentas Seni".
UMP, YAYASAN UMP, RIDING FOR THE DISABLED ASSOCIATION MALAYSIA  DAN KELAB EKUESTRIAN TG. LUMPUR JALIN KERJASAMA DALAM AKTIVITI BERKUDA

UMP, YAYASAN UMP, RIDING FOR THE DISABLED ASSOCIATION MALAYSIA DAN KELAB EKUESTRIAN TG. LUMPUR JALIN KERJASAMA DALAM AKTIVITI BERKUDA

UMP, YAYASAN UMP, RDAM DAN KELAB EKUESTRIAN TG. LUMPUR JALIN KERJASAMA DALAM AKTIVITI BERKUDA.

Mac 15, 2023 - Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman Diantara Universiti Malaysia Pahang, Yayasan UMP, Riding For The Disabled Association Malaysia dan Kelab Ekuestrian Tg. Lumpur
KUNJUNG HORMAT ITKAS UMP KE ISTAC IIUM

13 Februari 2023, Kuala Lumpur, Sekitar sesi kunjung hormat ke International Institute Of Islamic Though and Civilisation (ISTAC) IIUM, bagi perkongsian berkaitan dengan pentadbiran, operasi dan program yang dijalankan bersama di masa akan datang.
Hubungi
Institut Tamadun dan Kajian Strategik (ITKAS)
Jabatan Hal Ehwal Akademik dan Antarabangsa
Universiti Malaysia Pahang